Delphi Geleceğe Hazırlıyor Projesi Hızla Büyüyor

Otomotiv sektörünün nitelikli iş gücü açığını kapatmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Delphi, eğitim kurumlarına verdiği desteklere devam ediyor. Bu kapsamda Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yeni bir yedek parça laboratuvarı açan Delphi, öğrencilere uygulamalı eğitim olanağı sunmak üzere Delphi markalı yedek parçalar, araçlara uygun ekipmanlar ve destekleyici teknik donanımlar sağladı. “Delphi Geleceğe Hazırlıyor” projesi kapsamında açılan 7’nci laboratuvar, eğitim kurumları ile sanayi arasında köprü kurmayı hedefliyor.

Geliştirdiği yüksek teknolojili ürünleriyle otomotiv sektörüne referans niteliğinde ürünler kazandıran Delphi Türkiye, gelecek nesillerin eğitimine yatırım yapmanın bilinciyle sektör için büyük önem taşıyan eğitim konusunda çalışmalarını sürdürüyor. 20 ülkedeki 44 noktada yaklaşık 13 bin çalışanıyla yakıt sistemleri, satış sonrası çözümler ve bileşenler sağlayıcısı olarak faaliyet gösteren PHINIA’nın bünyesinde çalışmalarına devam eden Delphi Türkiye, sektörün ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünü artırmak için eğitim programlarını genişletiyor. Şirket, bu kapsamda Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na yeni bir yedek parça laboratuvarı kazandırdı. Satış sonrası yedek parça ve servis çözümleri alanında küresel çapta faaliyet gösteren şirket, “Delphi Geleceğe Hazırlıyor” projesi kapsamında hayata geçirdiği 7’nci laboratuvarı Elazığ’da açtı.

Gençlerin gelişimini daha sağlam temellere oturtmayı amaçlıyoruz!

Delphi’nin yeni yedek parça laboratuvarının açılışına Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Latif Özler, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Benli, Phinia Delphi Turkey Otomotiv Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ Türkiye, Kafkasya, Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu, şirket yetkilileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Delphi Türkiye, Kafkasya, Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Reşat Dumanoğlu, “Bugün burada olmak bizler için büyük bir gurur. Gençlerimizin sektörde öne çıkabilmesi için uygulamayla desteklenen bir eğitim almalarına katkı sağlamak istiyoruz. Delphi olarak, sadece bugünü değil, yarını da düşünerek eğitime olan desteğimizi artırma hedefindeyiz. Bu projeyle eğitim ve sanayi arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi ve gençlerimizin mesleki gelişimini daha sağlam temellere oturtmayı amaçlıyoruz” dedi. Delphi ile teknik meslek okulları arasında kurulan bu anlamlı iş birliği, öğrencilerin sektöre daha donanımlı bireyler olarak hazırlanmasına katkı sağlıyor. Delphi, bu projeyle yalnızca teknik ekipman desteği sunmakla kalmıyor; aynı zamanda uygulamalı eğitim imkanlarıyla da gençleri geleceğe hazırlamayı hedefliyor.

Öğrenciler sektöre dair bilgi edinecek

Elazığ’daki yeni laboratuvarda, öğrencilere uygulamalı eğitim olanağı sunmak üzere Delphi markalı yedek parçalar, araçlara uygun ekipmanlar ve destekleyici teknik donanımlar temin edildi. Ayrıca Delphi’nin genel ürün portföyünü kapsayan bir seminer düzenlenerek öğrencilerin sektöre ve Delphi’nin sunduğu ürün ve hizmetlere dair bilgi edinmeleri sağlandı. Delphi, bugüne kadar İstanbul’da Başakşehir ve Pendik BİST Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İzmir’de Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu ve Kahramanmaraş Dulkadiroğlu MESEM gibi farklı eğitim kurumlarında hayata geçirdiği laboratuvarlarla gençlerin teknik becerilerini geliştirmeye katkı sağlıyor.. “Delphi Geleceğe Hazırlıyor” projesi, eğitim kurumları ile sanayi arasında köprü kurmaya devam ederken, geleceğin uzmanlarını bugünden desteklemeyi hedefliyor.

Etiketler:

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?