Eğitim teknolojilerinin lider şirketi Enocta ile Nar Eğitim Grup Şirketi NarTek işbirliği sayesinde kurumlar herhangi bir dışkaynağa ya da teknik yetkinliğe ihtiyaç duymadan, eğitim senaryolarını kolaylıkla mobil simülasyonlara çevirebilecek. Mobil simülasyon platformu olan SimulApp, Enocta Eğitim Platformu entegrasyonuyla birlikte daha da güçlendi.
Kurumların ve bireylerin eğitim senaryolarını kolaylıkla mobil simülasyonlara çevirmelerini sağlayan mobil simülasyon platformu SimulApp, teorik ve simülatif yaklaşımı tek platformda birleştirerek öğrenmeye bütüncül bir yaklaşım getiriyor. Kurumsal eğitimlerde pratik ve teoriyi en ekonomik ve hızlı şekilde bir araya getirmeye olanak tanıyan mobil simülasyon platformu SimulApp, artık Enocta Eğitim Platformuna entegre çalışacak. Entegrasyonun detayları geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bir etkinlikle kurumlara anlatıldı .
SimulApp’in yönetici arayüzüne web tarayıcılar üzerinden erişilebiliyor. Kullanıcılar ise iOS ve Android işletim sistemine sahip mobil cihazları üzerinden uygulamaya erişebiliyor. Teorik ve simülatif yaklaşımı aynı platformda birleştirerek öğrenmeye bütüncül bir yaklaşım getiren Simulapp, kullanıcı dostu arayüzüyle, dış bir kaynağa ve teknik yetkinliğe ihtiyaç duymadan kurumlara kendi mobil simülasyonlarını oluşturma imkanı veriyor. SimulApp üzerinde sektörden bağımsız olarak satış, performans/geri bildirim, çağrı merkezi ya da işe alım görüşmeleri simüle edilebiliyor. SimulApp ayrıca, müşteri deneyimi ve oryantasyon projeleri uygulama, zorunlu yasal eğitimler düzenleme veya ürün bilgisi ya da teknik bilgi geliştirme amacıyla kullanılabiliyor.
Eğitim yöneticileri için detaylı raporlar sunan Simulapp bir yandan öğrenme etkinliğini artırırken, diğer yandan maliyetleri de düşürüyor. Uygulamanın Servis Olarak Sunulması (Software as a Service – SaaS) modeliyle çalışan SimulApp, kullanıcı dostu yönetici ara yüzüyle, kurumların kendi ekibiyle üretim yapabilmesine imkan sunuyor.
Konuyla ilgili “SimulApp, eğitim sektöründe yıllardır edindiğimiz deneyimin sonucunda ortaya çıktı. Kurumlar kendi simulasyonlarını çok makul maliyetlerle ve kolaylıkla geliştirebildikleri için de simülatif öğrenme tüm kurum çalışanlarına ulaşmış oluyor” açıklamasını yapan Nar Eğitim Genel Müdürü Ozan Kuşcu, hedeflerinin 2017 yılında Türkiye’deki kurumların büyük bir kısmına bu hizmeti kazandırırken, tamamen yerli bir şirket olarak hızlıca dünyaya açılmak olduğunu belirtti. Kuşcu, 2018 yılına kadar gerçekleştirmek istedikleri hedeflerinin ise KOBİ ve bireyler için bir self-servis portalı oluşturmanın yanı sıra VR, MR gibi teknolojilerle SimulApp’i yarınlara hazırlamak olduğunun da altını çizdi.