LinkedIn’e 310 Milyon Euro’luk Veri İhlali Cezası

Sosyal medya platformu Linkedin, Avrupa Birliği veri gizliliği yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından 310 milyon Euro para cezasına çarptırıldı. Gerekçede platformun kullanıcı verilerini izinsiz işlediği ve yeterli bilgilendirme sağlamadığı belirtildi.

blue and white letter b

İrlanda’nın veri koruma otoritesi, Linkedin’in kullanıcıların kişisel verilerini davranışsal analiz ve hedefli reklamlar için işlediğini tespit ederek platforma 310 milyon Euro ceza kesti. 2018’de başlatılan soruşturma, Fransa’daki bir sivil toplum kuruluşunun şikayeti üzerine açıldı ve Linkedin’in kullanıcı verilerini işlemesinin AB’nin Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne (GDPR) uygun olmadığını ortaya koydu.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Linkedin’in veri işleme faaliyetlerinde yasal zemin, adillik ve şeffaflık ilkelerini ihlal ettiğini belirterek, platformun kullanıcılarından izinsiz üçüncü taraf verilerini topladığına ve bu konuda yeterince bilgilendirme yapmadığına dikkat çekti. Kararda, Linkedin’in veri işleme süreçlerini düzenlemesi gerektiği vurgulandı.

Etiketler:

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?