Netflix’in AAA Oyun Macerası Başlamadan Bitti

Netflix’in oyun dünyasına yaptığı büyük hamlede ilk çatlaklar görünmeye başladı. Oyun haber sitesi Game File tarafından bildirilen ve Netflix tarafından doğrulanan habere göre, Netflix sessizce bir oyun stüdyosunu kapattı. Bu, Netflix’in üç yıl önce oyun sektörüne adım atmasından bu yana kapattığı ilk stüdyo oldu.

Kapatılan stüdyo, Blue olarak biliniyordu. Netflix, 2022’de eski Overwatch yapımcısı Chacko Sonny’yi bu stüdyoyu yönetmesi için işe aldığını duyurmuştu. Stüdyo, orijinal bir fikri mülkiyete sahip çok platformlu bir AAA oyun geliştiriyordu. Ancak oyun duyurulmadan ve piyasaya sürülmeden önce stüdyo kapandı.

Netflix, 2021’de oyun sektörüne adım attığından beri platformuna sürekli bir oyun akışı sağlıyor. Başlangıçta mobil tabanlı ve daha basit oyunlarla bu yola giriş yapan Netflix, zamanla Grand Theft Auto ve Hades gibi ikonik oyunların mobil özel sürümlerini ve Cozy Grove: Camp Spirit ile Oxenfree II: Lost Signals gibi kendi geliştirdiği oyunları da içeren daha geniş bir oyun kataloğu sunmaya başlamıştı.

Netflix, bunun yanında oyun üretim hattını desteklemek için çeşitli stüdyoları bünyesine kattı veya yeni stüdyolar kurdu. Son eklemeler arasında Helsinki’de bir mobil oyun stüdyosu, Güney Kaliforniya’da yeni bir stüdyo ve Cozy Grove geliştiricisi Spry Fox bulunuyordu. Ancak, Blue‘nun kapanmasıyla birlikte, Netflix’in genişleme trendi durma noktasına gelmiş ve AAA oyun geliştirme konusundaki büyük hedefleri de sona ermiş gibi görünüyor.

Bu gelişme, Netflix’in oyun sektöründe büyük bir oyuncu olma hedeflerinin karşılaştığı ilk büyük engel olarak değerlendiriliyor.

Etiketler: ,

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?