Yeni Neslin Şerpası: 5 Bin Dolarla Zirveye Tırmanın

Spor giyim markası Arc’teryx ve giyilebilir teknoloji girişimi Skip, dört yıllık araştırma ve testlerin ardından yapay zeka destekli dış iskeletli yürüyüş pantolonlarını tanıttı.

CNN’in haberine göre 2025’te satışa sunulacak olan ve 5.000 dolardan satılması planlanan bataryalı pantolonlar, şu anda kiralanarak denenebiliyor.

Pantolonu yürüyüş için tasarlanmış bir e-bisiklet gibi düşünmek mümkün. Üzerindeki motor destek sistemleri yokuş yukarı çıkarken büyük kas gruplarını rahatlatıyor ve her adımda bacaklara %40 daha fazla güç sağlıyor. Benzer destek iniş sırasında da sağlanıyor.

Skip CEO’su Kathryn Zealand, pantolonların fonksiyonunu yerine getirebilmesi için ciddi bir yapay zeka kullanıldığını belirtiyor. Pantolonda uygulanan teknoloji kullanıcının hareketini anlıyor, bir sonraki hareketi tahmin ediyor ve adımlara yardım ederek robotik bir yürüyüş hissi yaratmadan, doğal bir deneyim hissi veriyor.

CNN, Dnsys ve Hypershell gibi şirketlerin de hafif dış iskelet teknolojileri geliştirdiğini ancak Skip’in ürünü gibi ticari ölçekte tasarımların nadir olduğunu belirtiyor. Pantolonlar yalnızca yürüyüşçüler için değil, hareket engeli olanlar için de büyük bir potansiyele sahip. Şirket yetkilileri “Hareket kabiliyeti, yaşam kalitesi için büyük bir itici güç, aynı zamanda mutluluğun da bir anahtarı. Bu nedenle, bunu bir lüks değil, herkesin erişebileceği bir teknoloji yapmak istiyoruz” diyor.

Etiketler:

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?