Dreamforce 2024 İzlenimlerimiz

Bu yıl 17-19 Eylül tarihleri arasında ABD’nin San Francisco kentinde gerçekleştirilen Dreamforce 2024 etkinliğini Türkiye’den davetli tek yayın olarak sizler için takip ettik.

Marc Benioff

Salesforce tarafından dünyanın en büyük yapay zeka etkinliği olarak tanımlanan Dreamforce 2024’te, 17-19 Eylül tarihleri ​​arasında San Francisco Moscone Center’da 140’tan fazla ülkeden 45.000’den fazla teknoloji tutkununu ağırladı. Yapay zeka ve insan gücünü birleştiren, otonom yapay zeka ile inovasyona yön veren uygulamaların ön plana çıktığı etkinliğin açılış konulşmasını yapan Salesforce CEO’su Marc Benioff, dünyanın en büyük yapay zeak etkinliğine imza attıkları için sevinçli olduğu belirtti.

Salesforce, Data Cloud ile ivmesini artırmaya devam ediyor. Data Cloud, Salesforce Platformu’nun kalbi ve Agentforce’un temelini oluşturuyor. Bu büyüme, Customer 360 uygulamaları, Flow, analizler ve Salesforce’un çığır açan otonom yapay zeka temsilcisi Agentforce üzerinden daha kişiselleştirilmiş, bağlama uygun ve zamanında müşteri deneyimleri sunmak için birleştirilmiş verilere yönelik güçlü iş talebiyle besleniyor.

Giovanni Crispino

Bu ivmeyi daha da pekiştirmek için Salesforce, bugün kuruluşların müşteri deneyimini veri ve yapay zeka kullanarak dönüştürme yeteneklerini geliştiren birkaç yeni Data Cloud inovasyonu tanıttı. Bu yenilikler arasında, müşteri içgörülerini daha derinlemesine ortaya çıkarmak amacıyla ses ve video içeriklerinin — web seminerleri ve çağrılar gibi — yerel işlenmesini de içeren yapılandırılmamış veri desteği; Agentforce temsilcileri ve insanların verileri tutarlı bir şekilde yorumlamasını ve kullanmasını sağlayan standartlaştırılmış anlamsal veri modeli; müşteri bağlamını göz önünde bulunduran ve bilgiyi daha hızlı keşfetmeye olanak tanıyan gelişmiş arama yetenekleri; müşterilerin değişen ihtiyaçlarına anında yanıt verebilmek için gerçek zamanlı veri aktivasyonları; ve operasyonları koruyup gereksiz veri sızıntılarını önlemek amacıyla ek veri güvenliği ve yönetim özellikleri yer alıyor.

Çalışanların uygulamalı yapay zeka eğitimiyle yeniden beceri kazanmalarına olanak sağlayan alanlar yaratmak

Salesforce, dünya genelindeki ofislerinde yapay zeka eğitim alanları sunmaya başladı. Haziran ayında şirket, Londra’daki ilk Yapay Zeka Merkezi’ni açtı ve 2025’te San Francisco’daki genel merkezinde yeni bir pop-up Yapay Zeka Merkezi açmayı planlıyor. Chicago, Tokyo ve Sidney gibi dünya genelindeki önemli merkezlerde de ek eğitim merkezleri açmayı planlıyor. Bu fiziksel alanlar, Trailhead aracılığıyla sunulan yüz yüze kurslara ev sahipliği yapacak ve endüstri uzmanları, iş ortakları ve müşterileri bir araya getirerek yapay zeka inovasyonunu ilerletmek ve acil beceri geliştirme fırsatları sunmak amacıyla hizmet verecek.

Güvenilir yapay zeka kullanılarak 72.000 kişilik bir iş gücünün becerilerinin artırılması

Salesforce, 72.000 çalışanını yapay zeka ile beceri kazandırmak için üç aylık küresel yapay zeka öğrenme günleri başlatarak çalışanlara en son yapay zeka yenilikleriyle uygulamalı eğitim fırsatları sunuyor. Şirket ayrıca, San Francisco’daki genel merkezinde çalışanlar için dünya genelinde kapsamlı öğrenme deneyimleri sunacak bir kat olan AI Knowledge Center’ı açacak.

Bugüne kadar şirket, küresel iş gücüne daha anlamlı işlere odaklanmak için yapay zeka kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla 100’den fazla yapay zeka destekli araç ve teknoloji sundu. Çalışanlar bugün işlerinde yapay zeka ve temsilcileri nasıl kullanacaklarını anlamak için Trailhead kullanıyor ve Trailhead üzerinde kazanılan 2,6 milyon yapay zeka ve veri rozetinin neredeyse %40’ı Salesforce çalışanlarına ait. Ayrıca, kendi ürünlerinin ilk kullanımında Salesforce, tekrarlayan görevleri otomatikleştirmek ve daha akıllı ve hızlı çalışmak için binlerce çalışanına güvenilir Agentforce Temsilcileri kullanma imkanı sağladı. Slack AI’nin —soruları yanıtlamak, bilgileri özetlemek ve fikirleri harekete geçirmek için bir konuşma arayüzü kullanan yapay zeka— lansmanından bu yana, Salesforce çalışanları son altı ayda neredeyse 3 milyon saat tasarruf sağladı.

İnsan ve yapay zekanın harika uyumu

Etkinlikte Salesforce EMEA ESMB Lideri Giovanni Crispino ile bir de röportaj yaptık. Data Cloud-Agentforce ilişkisinin insan ile yapay zekanın mükemmel uyumunu gösterdiğini belirten Giovanni Crispino ile röportajımızı ve etkinlikle ilgili görüşlerimizi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?