Dassault Systèmes ve Mistral AI’den Yapay Zeka Odaklı İş Birliği

Ortaklık, Dassault Systèmes’in sanal ikiz deneyimlerini ve bağımsız bulut altyapısını Mistral AI’nın Büyük Dil Modelleri (LLM) ile benzersiz bir şekilde birleştiriyor. Endüstri, fikri mülkiyeti koruyan Dassault Systèmes’in endüstri düzeyindeki çözümlerinden faydalanıyor. Bu çözümler, Mistral AI’nin Büyük Dil Modellerinin (LLM) doğruluğunu, yanıt verme hızını ve sürdürülebilirlik performansını kullanıyor.

Dassault Systèmes ve Mistral AI, öncü yapay zekanın tüm gücünü güvenilir bir ortamda endüstrilere taşımak için kurdukları ortaklığı duyurdu. Dassault Systèmes, 40 yılı aşkın bir süredir üretim sektörleri, yaşam bilimleri ve sağlık hizmetleri ile şehirler ve bölgeler gibi alanlarda sürdürülebilir yenilikler sağlamak için insanları ve işletmeleri destekliyor.

Üretken Ekonomi çağına girerken, endüstri gerçek dünyayı genişletmek ve iyileştirmek için sanal dünyalardan yararlanmak yoluyla üründen, deneyime ve sürdürülebilirliğe geçiş yapmak zorunda.

Özellikle Mistral AI’nın Büyük Dil Modelleri’nde (LLM’ler) görüldüğü gibi yapay zeka teknolojilerinin son zamanlarda kaydettiği ilerleme bu yolculuğu hızlandırmak için bir fırsat olarak öne çıkıyor.

Bilimsel modelleme, simülasyon ve yapay zekayı bir araya getiren sanal ikiz deneyimleri, gelecekteki iş gücünü güçlendirmek için çözümler sunuyor. Sektörel bilgi ve know-how’ı ortaya çıkarıyor ve fikri mülkiyetini korurken güvenilirlik için endüstriyel ihtiyaçlara cevap veriyor.

Mistral AI’nın kurumsal sınıf “Large” modeli de dahil olmak üzere tüm LLM’leri, Dassault Systèmes’in gereksinimlerini karşılayan doğruluk, duyarlılık ve sürdürülebilirlik performansı arasında ileri teknolojiye dayalı bir denge sağlıyor.

Dolayısıyla, Dassault Systèmes’in Mistral AI ile ortaklığı pazara şunları sunmayı amaçlıyor:

Yeni bir OUTSCALE imkanı, “Hizmet Olarak Kullanılan Büyük Dil Modelleri” veya “LLMaaS”: OUTSCALE bağımsız altyapısını kullanarak, Mistral AI’nın ticari büyük dil modellerini sağlıyor ve bu modeller aralarında SecNumCloud’un da bulunduğu en yüksek güvenlik ve uyumluluk standartlarından yararlanıyor.

LLM’ler tarafından güçlendirilen üretken deneyimler: Dassault Systèmes’in 350.000 endüstriyel müşterisi için büyük sektörel bilgi ve know-how evrenlerini saniyeler içinde ortaya çıkarıp yönlendiriyor, aynı zamanda devasa veri mirasını da artırıyor. Üretken deneyimler, daha sürdürülebilir bir dünya için endüstriyel dönüşümde belirleyici bir rol oynuyor.

Mistral AI CEO’su ve kurucu ortağı Arthur Mensch, “Üretken yapay zekanın yüksek performansı, verimliliği, güvenliği ve gizliliğine olan ortak bağlılığımızı yeniden pekiştirmekten ve Dassault Systèmes ile bu ortaklığı kurmaktan mutluluk duyuyoruz. Dassault Systèmes’in bağımsız altyapısından ve endüstriyel çözümlerinden yararlanarak, herkes için son teknoloji üretken yapay zeka kullanımını teşvik etme konusundaki ortak misyonumuzu da geliştiriyoruz.” dedi.

Dassault Systèmes Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı Florence Hu-Aubigny ise “Yapay zeka destekli sanal ikizlerle dünya çapında sektörleri yeniden keşfetme yolculuğumuza devam ediyoruz. Mistral AI ile ortaklık kurmak, OUTSCALE ile bağımsız bir ortamda güvenilir üretken deneyimler sunmamıza olanak tanıyacak. Bunlar, LLM’ler de dahil olmak üzere bilimsel modelleme, simülasyon ve yapay zekanın benzersiz bir kombinasyonunu sağlayacak. Bu ortaklık, yapay zeka destekli endüstri sınıfı çözümler için güçlü bir teknolojik ekosistem oluşturma konusundaki kararlılığımızı gösteriyor” dedi.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?