Salesforce, Agentforce ile Yapay Zekayı Başka Bir Boyuta Taşıyor

Agentforce, insanların yapay zeka ile müşteri başarısını birlikte nasıl yönlendirdiğini, kuruluşları hizmet, satış, pazarlama, ticaret ve daha fazlasında ölçek, verimlilik ve memnuniyeti artıran otonom aracılarla nasıl donattığını gösteren yeni bir araç.

Salesforce, çalışanları güçlendiren ve hizmet, satış, pazarlama ve ticarette görevleri ele alan, benzeri görülmemiş verimlilik ve müşteri memnuniyeti sağlayan çığır açıcı bir otonom yapay zeka aracı paketi olan Agentforce’u tanıttı. Agentforce, şirketlerin birkaç tıklamayla iş güçlerini talep üzerine ölçeklendirmesini sağlıyor.

Agentforce’un sınırsız dijital yapay zeka aracı iş gücü, verileri analiz edebiliyor, kararlar alabiliyor ve müşteri hizmetleri sorularını yanıtlama, satış ipuçlarını nitelendirme ve pazarlama kampanyalarını optimize etme gibi görevlerde kolayca harekete geçebiliyor. Agentforce ile herhangi bir kuruluş; herhangi bir sektördeki herhangi bir kullanım durumu için kendi aracılarını kolayca oluşturabiliyor, özelleştirebiliyor ve dağıtabiliyor.

Konuyla ilgili konuşan Salesforce Başkanı ve CEO’su Marc Benioff, “Agentforce, Yapay Zeka’nın Üçüncü Dalgasını temsil ediyor; yardımcı pilotların ötesine geçerek, müşteri başarısını aktif olarak yönlendiren, son derece doğru, düşük halüsinasyonlu akıllı aracıların yeni bir dönemine doğru ilerliyor. Diğer platformların aksine Agentforce, yapay zekayı her iş akışına sorunsuz bir şekilde entegre eden ve müşteri yolculuğunun kalbine derinlemesine yerleşen devrim niteliğinde ve güvenilir bir çözüm. Bu, ihtiyaçları öngörmek, ilişkileri güçlendirmek, büyümeyi yönlendirmek ve her temas noktasında proaktif eylemde bulunmak anlamına gelir. Diğer uygulamalar  yapay zeka süreçlerinizi kendiniz yapmanızı gerektirirken Agentforce; anında etki ve ölçeklenebilirlik için tasarlanmış, tamamen özelleştirilmiş, kurumsal kullanıma hazır bir platform sunar. Gelişmiş güvenlik özellikleri, endüstri standartlarına uyum ve eşsiz esneklik çerçevesinde ise vizyonumuz cesaretle hareket ederek 2025’in sonuna kadar bir milyar temsilci ile Agentforce’u güçlendirmek” şeklinde görüş belirtti.

Artık modası geçmiş olan, insan isteklerine güvenen ve karmaşık veya çok adımlı görevlerle uğraşan yardımcı pilotlar ve sohbet robotlarının aksine, Agentforce otonom olarak çalışarak, talep üzerine doğru verileri alarak, herhangi bir görev için eylem planları oluşturarak ve bu planları insan müdahalesi gerektirmeden uygulayarak yeni bir karmaşıklık düzeyi de sunuyor. Kendi kendine giden bir otomobil gibi Agentforce, değişen koşullara uyum sağlamak için gerçek zamanlı verileri kullanıyor ve bir kuruluşun özelleştirilmiş bariyerleri içinde bağımsız olarak çalışır ve her müşteri etkileşiminin bilgilendirilmiş, alakalı ve değerli olmasını sağlıyor.

leşimin bir özeti, müşterinin ayrıntılarının genel görünümü ve daha sonra ne yapılması gerektiğine dair önerilerle sorunsuz bir şekilde insan çalışanlara devrediyor. OpenTable, Saks ve Wiley gibi sektör liderleri Agentforce’un dönüştürücü gücünü zaten deneyimliyor. Örneğin Agentforce, Wiley gibi kuruluşların müşterilere dinamik, sohbet tarzında self servis sağlamasına yardımcı oluyor. Agentforce, Salesforce’a zaten entegre edilmiş Wiley bilgi tabanını kullanarak soruları yanıtlamak üzere yapılandırılmıştır, böylece hesap erişimini otomatik olarak çözebilir. Ayrıca kayıt ve ödeme sorunlarını sınıflandırarak müşterileri uygun kaynaklara yönlendiriyor. Agentforce’un rutin soruları ele almasıyla Wiley, vaka çözümünde yüzde 40’ın üzerinde bir artış gördü, eski sohbet robotlarından daha iyi performans gösterdi ve insan temsilcilerine karmaşık vakalara odaklanmak için daha fazla zaman tanıdı.

Çalışanlar için zaman tasarrufu

Öte yandan Salesforce Yapay Zeka Trendleri Raporu’na göre, çalışanların zamanının yaklaşık yüzde 41’i tekrarlayan, düşük etkili işlere harcanıyor ve masa başı çalışanlarının yüzde 65’i üretken yapay zekanın daha stratejik olmalarına olanak tanıyacağına inanıyor. Her şirketin, bunları yapmak için mevcut kaynaklardan daha fazla yapılacak işi olduğu bilinen bir gerçek. Sonuç olarak, birçok iş ele alınmadan veya tamamlanmadan kalır. Agentforce, insanların daha yüksek temaslı, daha yüksek değerli ve daha stratejik sonuçlara odaklanabilmesi için kapasiteyi talep üzerine ölçekleme yeteneğiyle aşırı zorlanan ekiplere rahatlama sağlar. İşin geleceği, şirketlerin sürekli değişen bir dünyada rekabet etmesini sağlayan, insanlardan ve acentelerden oluşan karma bir iş gücüdür.

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?