Globe, BT Altyapısını Red Hat ile Modernize Ediyor

Red Hat OpenShift, Globe’a daha fazla çeviklik ve ölçeklenebilirlik sağlarken, bulutta yerel uygulamaların geliştirilmesini ve dağıtılmasını kolaylaştırarak pek çok iyileştirmenin yanında daha iyi bir müşteri deneyimi de sunuyor.

Globe ve Red Hat, Globe’un BT altyapısını daha fazla çeviklik, ölçeklenebilirlik ve yenilik için Red Hat Open Innovation Labs ile modernize etmek üzere bir işbirliği yaptıklarını duyurdu.

Açık İnovasyon Laboratuvarı misafirliği sırasında Globe mühendisleri, Kubernetes tarafından desteklenen sektörün önde gelen hibrit bulut uygulama platformu Red Hat OpenShift dahil olmak üzere açık kaynak teknolojilerini entegre etmek için Red Hat ile yakın bir şekilde çalıştı. Ayrıca, DevOps metodolojilerini ve Globe’un operasyonel verimlilik, geliştirici üretkenliği, gözlemlenebilirlik, beceri geliştirme ve ekipler arası işbirliği konularındaki zorluklarının üstesinden gelmesine yardımcı olacak yaklaşımları ve yenilikçi uygulamaları da bu entegrasyona dahil etti.

Bu işbirliği sayesinde Globe ekipleri ilk uygulama modüllerini Red Hat OpenShift’e daha hızlı taşıdı ve özelliklerini tam olarak kullanmayı hızla öğrendi, çapraz işlevli bir ekip oluşturdu ve yeni operasyonel süreçler oluşturdu. Bu sayede platformun ölçeklendirilmesi ve ilk uygulamanın önümüzdeki altı ay içinde Red Hat OpenShift’e taşınması için zemin hazırlandı. Globe için ek avantajlar şöyle sıralanıyor:

· Test odaklı geliştirme ve otomasyon, test yürütme süresini yüzde 80 oranında kısaltarak daha sık test yapılmasını sağladı ve manuel raporları ortadan kaldırdı.

· GitOps tabanlı bulut-yerel yaklaşımı, sıfır dokunuşla sağlama, kendi kendini iyileştirme ve otomatik ölçeklendirme yoluyla yüzde 75 daha hızlı kaynak sağlama elde etti.

· Sıfır kesinti süreli küme yükseltmeleri, Globe’un platformunun daha tutarlı ve uygulaması daha kolay yaşam döngüsü yönetimi ile yüksek oranda kullanılabilir kalmasını sağlıyor.

· Gelecekte yapay zeka destekli uygulamaları daha kolay geliştirmek ve dağıtmak için ileriye dönük bir yol elde edildi.

Globe, geleneksel bir telekom şirketinden teknoloji odaklı bir kuruluşa geçişini sürdürürken, Red Hat OpenShift’in benimsenmesi, esnek ve istikrarlı bir uygulama platformu aracılığıyla daha iyi müşteri deneyimleri sağlama nihai hedefleri için temel oluşturuyor.

Etiketler: , ,

Sizin de bu konuda söyleyecekleriniz mi var?