Diyaloğa dayalı müşteri deneyimi çözümleri sunan CM.com, kamu kurumlarından e-ticarete, lojistikten seyahat sektörüne kadar çok sayıda sektörde şirketlere değer katıyor.
Chatbot’lar ve sanal müşteri asistanları, son 10 yılda özellikle de pandemi döneminde kurumların müşterilerine sunduğu hizmetlerdeki stratejilerinde kritik bir teknoloji haline geldi. Diyaloğa dayalı bu yapay zekâ çözümleri, uçtan uca ve kişiselleştirilebilir özellikleri sayesinde kullanıcıların bir makineyle etkileşime girdiğini hissettirmeyecek kadar da gelişti. Yakın gelecekte ise “insanlaştırılmış sanal asistanlar”ın hem müşteri deneyimi hem de satış stratejilerinin önemli bir parçası olması kaçınılmaz olacak.
Günümüzün genç nesilleri yaşlandıkça nüfusun büyük bir bölümünün çözüm merkezi olarak insan teması yerine Chatbot’ları benimseyeceğine dikkat çeken CM.com Bölge Direktörü Taner Çamoğlu da geleceğin yapay zekâ temelli iletişim araçları hakkında şunları söyledi: “Her geçen gün müşterilerin daha hızlı, güvenli ve çok kanallı iletişim kurmak istediği günümüzde, şirketlerin bu beklentileri eski yöntemlerle karşılamak için daha fazla çalışan istihdam etmesi imkânsız hale geliyor. Gartner’a göre ise 2027 yılına kadar kuruluşların yaklaşık dörtte biri için Chatbot’lar birincil müşteri hizmetleri kanalı haline gelecek. Bu noktada CM.com olarak, müşteriler ile iletişimden satışa kadar devam eden süreçleri otonom hale getiren diyaloğa dayalı yazılım çözümleri ile müşteri taleplerine birkaç saniyede yanıt veriyoruz. Topluma fayda sağlayan teknolojilerimizle şirketlerin kolay, güvenli ve ölçeklenebilir şekilde dijital dönüşümlerini tamamlamalarına öncülük ediyoruz.”
Kalıcı Kişisel Deneyimler
Hayatı daha kolay, daha güvenli ve daha güzel hale getirme misyonu ile 1999 yılında Hollanda’da kurulan ve 22 ülkede yerel ofisiyle hizmet sunan CM.com; Mobile Service Cloud, Conversational AI Cloud ve Mobile Marketing Cloud adlandırılan üç farklı çözümle şirketlerin müşterileriyle etkileşime geçmesini, hedef kitlelerine ulaşabilmelerini, müşteri iletişimini otomatikleştirebilmelerini ve mesajlarını kişiselleştirebilmelerini mümkün kılıyor.
Mobile Service Cloud ile CM.com, müşteri hizmetleri alanında şirketlerin ihtiyaç duyduğu her şeyi tek bir CCaaS (Contact Center as a Service) çözümünde bir araya getiriyor. Bu sayede müşteri hizmetleri departmanları tek bir mesaj kutusu üzerinden farklı müşterilerin farklı kanallar üzerinden gönderdiği mesajları kolayca yönetebiliyor. Ayrıca bu çözüm, farklı platformların yanı sıra e-posta, canlı sohbet ve mesajlaşma gibi farklı metotlarla gelen mesajların da tek bir arayüzde buluşmasını sağlıyor ve böylelikle işletmeler ayrı ayrı her kanalda eşit ve yüksek standartta müşteri hizmeti verebiliyor. Mobile Service Cloud çözümüyle işletmeler, daha önce gerçekleşen konuşmalara ilişkin içgörü ve raporlara hızlı bir şekilde erişebiliyor.
CM.com müşteri deneyimini en üst noktaya çıkarmak için tüm yapay zekâ çözümlerini Conversational AI Cloud çözümünde topluyor. İşletmelerin kendi akıllı görüşmelerini ve diyaloğa dayalı uygulamalarını kolayca oluşturmalarını sağlayan çözüm; Chatbot, Sesbotu, bilgi bankası, sanal temsilci veya tamamen diyaloğa dayalı web sitesi süreçlerini bir araya getiriyor. Şirketlerin ortalama 8 hafta gibi bir süre içerisinde uygulamalarını hayata geçirmesini sağlayan CM.com, bu süreçte herhangi bir kodlama bilgisi gerektirmeksizin sezgisel sürükle bırak editörleri ile işletmelerinin kendilerine özgü kurgular oluşmalarına imkân sunuyor.
CM.com’un profiller yerine gerçek kişilerle iletişim kurmak isteyen işletmeler için hayata geçirdiği Omnichannel müşteri etkileşimi çözümü Mobile Marketing Cloud ise işletmelerin farklı sistemlere bölünmüş verilerini CDP ile tek bir yerde birleştirebilmelerini, tüm mobil mesajlaşma kanallarına erişebilmelerini ve her ihtiyaca ayrı otomatik kurgular oluşturabilmelerini sağlıyor. CM.com’un bu çözümü sayesinde pazarlamacılar, etkileşimi ve dönüşümü yüksek, üst düzey müşteri deneyimini kendi işletmeleri için inşa edebiliyor. Mobile Marketing Cloud ile işletmeler, müşterilerinin gerçekte neler beklediğini öğrenebilme, gerçek zamanlı akıllı segmentler oluşturabilme ve dinamik iş akışları tasarlayabilme imkânı sağlıyor.