Mastercard, ING, Türk Hava Yolları ve Migros gibi pek çok marka, şirketin doğrulama platformundan faydalanıyor.
Siber İhlal ve Saldırı Simülasyonu (BAS) alanının kurucusu olan Picus Security, 2022 mali yılının sonuna denk gelen bazı önemli gelişmeleri duyurdu. Onuncu yılını kutlayan şirket, güçlü finansal sonuçları ile dört yeni üst düzey yönetici ataması ve çok sayıda yeni stratejik iş birlikleriyle ilgili detayları paylaştı.
Picus, gerçek dünyadaki siber suçluların saldırılarını simüle ederek kurumların tehditlere ne kadar hazır olduklarını ölçmelerine ve gerekli optimizasyonları yapmalarına yardımcı oluyor. Şirket, güvenlik etkinliğini doğrulamayı daha kolay ve daha erişilebilir hale getirmek için yakın zamanda Bütüncül Güvenlik Doğrulama Platformu’nun yeni nesil sürümünü yayınladı.
“Picus, 2013 yılında otomatik siber ihlal ve saldırı simülasyonu sunan ilk şirket oldu” diyen Picus Security Kurucu Ortağı ve CEO’su Alper Memiş sözlerini şöyle sürdürdü:
“On yıl öncesine kıyasla, geleneksel yaklaşımları güçlendirmek ve en son tehditlere karşı güvenlik etkinliğini sürekli olarak doğrulamak için otomasyona duyulan ihtiyaç her zamankinden daha fazla. Bu on yıl bizim için olağanüstü bir yolculuktu ve son 12 ay şimdiye kadarki en heyecan verici dönem oldu. 2021’de B Serisi finansman aldıktan sonra ekibimizin büyüklüğünü iki katına çıkardık, platformumuzu genişlettik, kanal ve ittifak programlarımızı güçlendirdik.”
Frost & Sullivan’a göre, küresel BAS pazarının 2026 yılına kadar 709 milyon ABD dolarından fazla gelir elde etmesi bekleniyor. Pazarın öncüsü olan Picus, uzmanlık seviyesi ve büyüklüğü ne olursa olsun tüm güvenlik ekipleri için giriş engellerini ortadan kaldırarak teknolojinin benimsenmesini sağlıyor.
“2022, BAS’ın ana akım haline geldiği yıl oldu; CISA ve NCSC gibi devlet kurumları artık şirketlerin hızla gelişen tehditlere ayak uydurmasına yardımcı olmak için otomasyonun önemini belirtiyor” diyen Picus Kurucu Ortağı ve CTO’su Volkan Ertürk sözlerine şöyle devam etti:
“Picus Platformu, güvenlik ekiplerinin güvenlik risklerini daha da fazla açıdan sürekli olarak doğrulamalarını sağlayarak, riskleri daha etkili bir şekilde önceliklendirmelerini ve yönetmelerini kolaylaştırıyor. Teknolojimize ve yeteneklerimize yaptığımız yatırımlar, sınırları zorlamaya devam edeceğimiz anlamına geliyor.”