Panasonic’in çevik tableti TOUGHBOOK G1, daha verimli iş çıkarabilmeleri için Norveç’teki Sandefjord İtfaiyesi’ne yardımcı oluyor. En hızlı rotayı gösteren GPS özelliği ve diğer acil durum hizmetleri kurumlarında çalışanlarının neye ihtiyaç duyacağını gösteren raporlama aracı, itfaiye çalışanlarının hayat kurtarmasına yardımcı oluyor.
Sandefjord İtfaiyesi’nin çalışanları ihbarlara giderken her zaman araçlarında Panasonic TOUGHBOOK G1 bulunduruyor. Araçların konsoluna monte edilen girişine takılan cihaz, bariyer ve köprülerin konumuna ek olarak en hızlı rotayı da gösteriyor.
Her koşulda kullanılabilen bir tablete sahip olmanın kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Sandefjord Yangın ve Kurtarma Hizmetleri Harekat Amiri Jan Helge Olson, “Hem ekibimizin hem de ekipmanımızın omuzlarına yük bindiren ağır koşullarda çalışıyoruz. Ateşi söndürürken tableti elimden bırakmam gerekebiliyor, ki tablet de sıcaklığa dayanabiliyor. İşimizi yaparken sıkça su kullandığımızdan bahsetmiyorum bile. Suya, ısıya, soğuğa, darbeye ve güneş ışığına dayanamayan cihazın bizim işimizde hiçbir işlevi yok. Panasonic TOUGHBOOK G1, işimizi daha etkili bir şekilde yapmamıza yardımcı olan bir araç” dedi.
Pazarın En İyisi
Acil durum hizmetleri kuruluşlarına BT çözümleri sunan Locus’un 2005’te Panasonic’in çevik cihazlarının bayisi olduğunu belirten Locus Kurumsal Bölge Müdürü Reidar Falkensten de “TOUGHBOOK’un aksiyon filmlerinde sürekli kullanılmasının bir sebebi var. Kesinlikle pazarda bulabileceğiniz en iyi cihaz. Acil durum hizmetleri kuruluşlarının tedarikçisi olarak onlara en iyi cihazı sunmamız gerekiyor ve bu noktada tercihimiz Panasonic’ten yana. Kesintiye uğramadan kullanılabiliyor olması en sevdiğimiz özelliklerinden birisi” dedi.
Her Zaman En Hızlı Rota
TOUGHBOOK G1 ve Locus’un sağladığı yazılımı kullanan Sandefjord İtfaiyesi, acil bir durum ortaya çıktığında her zaman en hızlı rotayı kullanacaklarını biliyor. İlgi Noktaları (POI) sayesinde itfaiyeciler bariyerler ve köprüler gibi diğer engelleri görebiliyor. Çalışanlar ekrana basit bir dokunuşla bariyerleri açabiliyor.
Reidar Falkensten, sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Son versiyonda dingil yükü ve köprü yüksekliği gibi parametreler ekledik. Cihaz aynı zamanda araçların kullanması gereken en hızlı rotayı ve kullanıma hazır yangın musluklarının yerlerini de gösteriyor. Binaların önemli bölgelerini farklı sembollerle gösteren çizimler de cihazda yer alıyor.”
En Zorlu Ortamlar İçin Geliştirildi
En zorlu ortamların bile üstesinden gelecek şekilde geliştirilen TOUGHBOOK G1, acil durum hizmetleri kuruluşları için uygun bir cihaz haline geliyor. Ayrıca cihazlar gerek duyulduğunda birçok uygulamayla birlikte kullanılabilen yüksek çözünürlüklü kameralarla da donatılabiliyor. Windows 10 işletim sistemiyle çalışan cihaz, 11 saatlik batarya ömrü sunuyor. Cihazı kapatmadan değiştirilebilen opsiyonel bataryayla bu süre 22 saate çıkıyor.
Jan Helge Olsen, “Bu cihaz itfaiyeler ve tüm acil durum hizmetleri kuruluşları için paha biçilemez bir değere sahip. Acil durumlarda ekiplerin etkili ve tamamen hazır bir şekilde çalışabilmesi için gereken her şeyi sunan çevik ve güvenilir bir iş aracı” diyerek sözlerini bitiriyor.
Konuyla ilgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.