Türkiye’nin lider yapay zeka şirketi Cbot, Google’ın RCS (Zengin İletişim Servisi) projesi üzerinde uygulama geliştiren dünyadaki ilk 20 şirketten biri oldu.
Başta Amazon, eBay, İş Bankası, ING Bank, Türk Telekom, Anadolu Hayat Emeklilik ve n11 olmak üzere pek çok şirkete sunduğu sohbet bazlı yapay zeka teknolojileriyle lider konumda bulunan Cbot, hem Türkiye’de hem de global arenada başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Şirket son olarak Google’ın SMS ve MMS uygulamalarına yeni özellikler ekleyerek zenginleştiren RCS (Zengin İletişim Servisi) platformu üzerinden hizmet veren chatbotlarını hayata geçirdiğini duyurdu. Cbot, Mobil Dünya Kongresi’nde Google’ın lansman için özel oluşturduğu standında yer alması için seçtiği 20 şirketten biri oldu. Cbot ve Google işbirliği Türkiye’deki şirketlerin müşteri deneyimini iyileştirme noktasında çığır açıyor.
“Markalar Kullanıcıların Bir Mesaj Kadar Yakınında Olacak”
Geliştirdikleri proje sayesinde markaların müşterileriyle daha yakın bir ilişki içerisinde olacağının altını çizen Cbot Kurucu ve CEO’su Mete Aktaş: “Markalar müşterilerinin hizmetlere ulaşımını kolaylaştırmak için şubeler ve ATM’ler açıyor, web sayfası hazırlıyor veya mobil uygulamalar geliştiriyor. Bu proje uygulama indirmeye ya da web sayfasına girmeye ihtiyaç olmadan, kullanıcıların bir arkadaşına mesaj atar gibi markaya ulaşmasını ve hizmet almasını sağlıyor. Cbot olarak Google işbirliğiyle geliştirdiğimiz teknolojiyi ilk olarak İş Bankası için hayata geçirdik. Bu doğrultuda, Türkiye’nin yapay zeka tabanlı ilk FAQ chatbotu, Google’ın SMS ve MMS uygulamalarını daha fazla özellik ekleyerek zenginleştirdiği RCS platformu üzerinden hizmet vermeye hazır hale getirildi.. Sahip olduğumuz bu yeni teknoloji ile bankalar, yapay zeka platformumuzun da sayesinde hızlı, güvenilir ve düşük maliyet ile müşteri memnuniyetini arttırıyor. RCS üzerinden hizmet veren chatbotlarımız sayesinde bankalar müşterilerine sadece bir mesaj uzaklıkta olacak.” diyor.
Proje ile ilk etapta kullanıcı memnuniyetinin artırılması beklenirken sonraki yıllarda şirketlerin web ya da mobil uygulamaların yanında bu gibi asistanlara yönelmesi ve grafiksel arayüzlerin yerini diyalog bazlı arayüzlerinalması bekleniyor.