Bilgi İşlem ve Depolamanın İki Ustası Bir Araya Geldi

Lenovo ve NetApp, bilgi işlem alanındaki uzmanlıklarını ve veri depolama alanındaki tecrübeleriyle ürün, çözüm ve hizmet özelinde bir araya getirecek kapsamlı bir iş birliğine imza attığını duyurdu. Her iki şirket gerçekleştirdikleri iş birliğinin detaylarını ve işbirliğiyle birlikte ulaşılmak istenen hedefleri düzenlenen bir toplantıda basınla paylaştı.

Toplantıya Lenovo Türkiye DCG (Data Center Group) Genel Müdürü Burç San ve NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı ev sahipliği yaptı.

Lenovo, hibrit bulut teknolojisinde veri ayağının önde gelen şirketlerinden NetApp ile geçtiğimiz aylarda iş birliğine gittiğini duyurmuştu. Bu ortaklık,  kullanıcıların bilişim teknolojilerini modernleştirmelerine ve dijital dönüşümlerini hızlandırmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Lenovo ve NetApp, yüksek performanslı bilgi işlem ve flaş depolama alanlarındaki uzmanlıklarını birleştirerek, dünya genelindeki tüm müşterilerinin temel ağ yapısından bulut teknolojisine kadar bilişim teknolojisi mimarilerini geliştirmeyi sağlamayı amaçlıyor.

İş birliğinden doğan yeni ürünler, Lenovo ThinkSystem markası altında DE ve DM model serisi olarak Lenovo tarafından üretilecek.

“2020’de En Büyük Süper Computing Şirketi Olma Hedefimize 2018’de Ulaştık”

Toplantıda konuşanLenovo Türkiye DCG (Data Center Group) Genel Müdürü Burç San, kurulduğundan bu yana hedeflediğinin üzerinde büyüyen Lenovo Veri Merkezi Grubu olarak önümüzdeki dönemde dünyanın en büyük ilk üç veri merkezi üreticisinden biri olmayı planlandıklarını söyledi. 2020 yılı itibariyle dünyanın en hızlı büyüyen ve en büyük Super Computing şirketi olma hedefine 2018 yılı içerisinde ulaştıklarını da ifade eden San, sözlerini şöyle sürdürdü:

“NetApp ile birlikte çok yönlü ve global bir ortaklık kurduk. Lenovo ve NetApp, bu doğrultuda yenilikçi bir teknoloji ve sadeleştirilmiş bir deneyim sunacak. NetApp’ın endüstri lideri tümü flaş nitelikli veri yönetimi çözümleri ile Lenovo’nun ödüllü ThinkSystem altyapısını bir araya getiren Lenovo markalı depolama ürünleri üzerinde çalışıyor, birlikte yeni ve en kapsamlı depolama ürün gamını hayata geçirmek için büyük emek veriyoruz. Bu yeni ürünler, NetApp’ın temel yazılım teknolojisini kullanacak. Bu iş birliği şirketlerin BT altyapısını güncelleyerek dijital dönüşümlerine uygun platform üretmek ve son dönemde hayatımıza daha da çok giren yapay zekâ altyapısını hazırlamaya katkıda bulunacak. Bu ortaklığın getirdiği heyecan verici gelişmeleri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz”

NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı da hayata geçirilen küresel işbirliğine dair şunları söyledi:

“Bu uzun vadeli işbirliği kapsamında yeni ortak hibrit bulut veri hizmetlerimiz ve çözümlerimizi pazarın ve müşterilerimizin temel beklentileri doğrultusunda birlikte geliştireceğiz. Yeni ürün ve çözümler, yapay zekâ ve makine öğrenme gibi gelecek nesil iş yüklerine yönelik olarak NetApp’ın hibrit bulut veri hizmetlerini, hibrit flash ve all-flash depolama çözümlerini Lenovo’nun yüksek performanslı bilgi-işlem yetenekleriyle birleştirecek. Böylece müşterilerimizin geleneksel BT sistemlerini modernize etmelerine ve dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmalarına yardımcı olacak inovatif teknolojiyi ve sadeleştirilmiş deneyimi onlara sunacağız. Müşteri odaklı inovasyonda güçlerini birleştiren Lenovo ve NetApp müşterilerinin başarılarını daha üst seviyelere taşıyan yeni bir standardı da sektöre kazandıracak.”

Lenovo’dan NetApp’a: “Merhaba Arkadaşlar Kanalımıza Hoşgeldiniz”

Basın bülteninde yer alan detayların ardından biraz da kısa kısa toplantıda diğer konuşulanlara değinelim.

  • Amerika ve Çin arasında ticaret savaşlarının bu kadar gündemde olduğu bir dönemde Amerikan ve Çin şirketleri olarak atılan bu adımın geleceğinden endişeli misiniz diye sorduk. “Bu konuda tüm regülasyonları dikkate aldık, tüm izinler alındı, endişelenecek bir durum yok” diye cevap geldi. Zaten Lenovo da kendini Çin şirketinden öte daha çok “dünya şirketi” olarak görmeyi ve konumlandırmayı tercih ediyormuş.
  • İki şirket Çin’in özel gereksinimlerini ve farklı bulut teknolojilerinin oluşturduğu ekosistemin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ortak bir girişimi hayata geçirmişler.
  • Her iki taraf bunu tamamen teknolojik ve ticari bir iş ortaklığı olarak tanımlıyor. Amaç birbirini tamamlayan, entegre ortak çözümler oluşturmak.
  • Lenovo’nun kanal yapısı Netapp’tan daha yaygın olduğu için, NetApp’ın bunu daha farklı kanallara ulaşmak adına bir fırsat olarak gördüğünü öğrendik.
  • Bu durum Lenovo’nun yer yer NetApp’a rakip olacağı anlamına gelmez mi diye sorduk. Böyle bir durum beklemiyoruz, zaten üst uçta sunulan bazı özel ürün gruplarına da dokunmayacağızdediler. Aralarında bir ciro paylaşım modeli yapmışlar. Yani NetApp teknolojili her Lenovo ürününden NetApp da kendi payını alıyormuş. Hatta NetApp tarafı, bazı durumlarda ürünlerin Lenovo markasıyla satılmasının teşvik edileceğini söyledi.
  • Türkiye’de yeni ürünler için sipariş alabilecek durumdalar. İlk siparişler KOBİ ölçeğindeki şirketlerden gelmiş, gemiden inmeyi bekliyormuş.