Basın sponsorları arasında Enterprise Next‘in de olduğu ve bu yıl 21 – 22 Kasım’da “Akıllı Şeyler – Bilen Teknolojiler” ana temasıyla düzenlenecek Bilişim Zirvesi’nde bireyler, şirketler ve ülkeler için, bir dijital yaşamın tüm yönleri masaya yatırılacak.
2000 yılından bu yana iş dünyasının teknolojiyle dönüşen geleceğini belirleyen Bilişim Zirvesi etkinliği, bu yıl yapay zekâ ve nesnelerin interneti gibi yenilikçi teknolojilerin dönüştürdüğü bir geleceği Türk iş dünyası açısından ele alıyor.
İnsanın yaşam ekosistemindeki her şeyin dijital sinir ağlarıyla birbirine bağlanması akıllı ve otonom bir hale geldiği günümüzde; tüm nesneler, eşyalar ve canlılar empati kurabilen, merak edebilen, öğrenebilen, karar verebilen, uygulayabilen, tasarımlayabilen, kurgulayabilen özellikler kazandırılmış yapay zekâ proteiniyle birer ürün haline geliyor. Bu dijital ve dijital ekosistem, sanal ve dijital ekosistem, bir dijital sisteme dönüşüyor.
Türkiye’nin en deneyimli teknoloji konferans ve yayıncılığını da içinde barındıran BTHABER Şirketler Grubu bünyesindeki Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi tarafından düzenlenecek olan organizasyon 21 – 22 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Robotlar gerçekten işimizi elimizden alacak mı?
“Yapay zeka ve robotların insanın yerine mi geçecek?” sorusunun daha sık gündeme geldiği bu yeni dünyada insanın konumu ve yeni rolünün de sorgulanacağı Bilişim Zirvesi 2018’de insansız araçlar, insansız fabrikalar, insansız okullar gibi kavramların getireceği dönüşüme dair merak edilen sorular yanıtlarını bulacak.
Türkiye’nin bu dijital zeka döneminde atması gereken adımların da tartışılacağı Bilişim Zirvesi 2018’de, bu yeni dönemin devlet yapısında, sağlıkta, üretimde, finansta, bankacılıkta, ulaşımda ve evlerimizde neleri değiştireceği de uzmanlar tarafından katılımcılara aktarılacak.
Bilişim Zirvesi tarihinin en zengin programlarından biri
Bilişim Zirvesi 2018, zengin programı ve içerikleriyle de dikkat çekiyor. Düzenlendiği yıldan bu yana en kapsamlı organizasyonlarından birine sahip olacak Bilişim Zirvesi 2018, farklı sektörlere yönelik Teknoloji Platformları etkinlikleriyle öne çıkıyor. Platform başlıklarında IoT Teknolojileri, Büyük Veri, Dijital Finans ve Ticaret, Robotik Sistemler, Mobil İş, Dijital Spor Teknolojileri, Entegre Bulut Teknolojileri, Yerli Milli İleri Teknolojileri, Dijital Güvenlik gibi farklı sektörlerin gelecek projeksiyonlarının çizileceği oturumlar bulunuyor.
BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe‘nin açılış konuşmasıyla başlayacak Bilişim Zirvesi 2018’de, açılış konuşmasını takiben teknoloji medyasının tanınmış isimlerinden İlkay Zaman, “Zaman’lı Teknoloji Sohbetleri” başlığıyla etkinliğin ana sponsorları olan Türkiye İş Bankası ve Hewlett Packard Enterprise Türkiye’nin yöneticileriyle sohbet gerçekleştirecek.
Kamudaki dijital değişim Zirve’de değerlendirilecek
Yerli ve Milli İleri Teknoloji Üretimi Stratejisi gibi, kamuoyunda dijital dönüşümü simgeleyen kuruluşlarıdır. Bu platformlarda Türkiye’nin dijital dünyaya entegrasyonu, kalkınma ve büyüme için yerli – milli yüksek teknoloji hamleleri, teknoloji ihracatını geliştirmek için gerekli şeyler gibi konular masaya yatırılacak.
Güçlü sponsor desteği
Türkiye İş Bankası ve Hewlett Packard Enterprise Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenecek Bilişim Zirvesi 2018’e Enterprise Transformation Platform, Netaş ve SOTI de Platin Sponsor olarak destek veriyor. Bir çok lider firmanın farklı unvanlarda sponsorluk desteği verdiği zirveye dair görüşlerini paylaşan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, yapay zekâ teknolojilerinin önümüzdeki dönemde sadece finansta değil, tüm alanlarda iş yapış şekillerini değiştireceğine dikkat çekiyor. Yapay zeka teknolojilerinin, müşterilerine hayatın içinde değer yaratacak şekilde doğru senaryolar ile kullanılmaya başlanmasını takiben daha anlamlı ve heyecanlı olacağını kaydeden Aran, bankacılık sektöründe üç temel alanda değişikliklere yol açacağını öngördüklerini ifade ediyor. Aran, bu alanları müşterilerle etkileşim, modelleme ve karar destek sistemleri ile kurumların iç süreçlerindeki iş yapış şekillerinin ve operasyonların yapay zekaya uygun olarak evrilmesi şeklinde tanımlıyor.
Bilişim Zirvesi’ni, Türkiye’nin teknoloji ve bilişim gündemini belirleyen, ortaklık ve Türkiye’nin vizyon, strateji ve yol haritası oluşturma geniş ve zengin içerikli bir organizasyonda tanımlayan Hewlett Packard Enterprise Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak, HPE Türkiye olarak etkinlikte Yapay Zeka, Akıllı Bulut ve Büyük Verinin Zekası konularından bahsedeceklerini ifade ediyor.