Oracle Impact Etkinliği ile Türkiye’de Gelişen Teknolojilerin İş İnovasyonu Üzerindeki Etkisini Sergiledi

Dünyanın dört bir yanındaki şehirlerde düzenlenen, gelişen teknolojiler ve bu teknolojilerin işler üzerindeki etkisine yönelik farkındalığı artırmayı hedefleyen Oracle Impact Etkinlikleri kapsamında “Oracle Impact İstanbul” dün gerçekleştirildi.

Oracle Türkiye ve LEENA Bölgesi Başkan Yardımcısı, Türkiye Genel Müdürü Filiz Doğan: “Yapay Zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Blockchain de dahil olmak üzere gelişen teknolojiler, işletmelerin her alanda ve her seviyede iş yapma şekillerini günümüzde daha yeni hayal etmeye başlayabildiğimiz bir biçimde değiştiriyor.” “Bulut, işletmelerin yenilikleri daha hızlı geliştirmelerini, müşteri etkileşimini iyileştirmelerini, iş süreçlerinin verimliliğini yönetmelerini ve dijital dönüşümü hızlandırmalarını sağlayan motor; Yapay Zeka, Makine Öğrenimi ve Blockchain

gibi gelişen teknolojileri mümkün kılıyor.”

Oracle Impact İstanbul etkinliği, gelişen teknolojilerin iş inovasyonu üzerindeki etkilerini tartışmak üzere alanlarında uzman kişileri ve iş liderlerini ağırladı. Zirvede, birlikte kullanıldıklarında doğru teknolojilerin işletmelerin günlük faaliyetlerinde ne gibi yenilikleri ortaya çıkartabileceği ele alındı. Yeni teknolojilerin detaylıca irdelendiği 12 sunum gerçekleşti. Sunumların öncesinde, Oracle ERP ve HCM Ülke Satış Direktörü Ayşegül Dedeoğlu ile Oracle Bulut Bilişim Satış Yöneticisi Dr. Burak Kuzucu’nun moderatörlüğünü yaptığı müşteri paneli gerçekleşti. Panelde Celal Vatansever – Arçelik ArGe Yöneticisi-Garage & Maker Lab., Yücel Karadeniz – Etstur Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı, Hüsnü Mete Güneş – İşbankası Digital Bankacılık Bölümü Bölüm Müdürü ve Boğaç Göncü – Sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, kurum içi girişimciliği değerlendirdi.

Gelişen teknolojilerin sağladığı gücü yansıtan ürünler

Oracle, geçtiğimiz aylarda birçok gelişen teknolojinin sağladığı gücü müşterilerinin kullanımına sunan yeni ürünleri duyurmuştu:

● Oracle Uyarlanabilir Akıllı Uygulamalar, müşteri deneyimi (CX), insan kaynakları yönetimi, kurumsal kaynak planlaması (ERP) ve üretim alanlarında işletmenin tamamı için bir dizi hazır yapay zeka ve veri odaklı fonksiyon sunmaktadır.

● Mart ayında ise Oracle, esnek bir biçimde ölçeklenebilen, hızlı sorgu performansı sunan ve herhangi bir veritabanı yönetimi gerektirmeyen, kullanımı kolay ve tamamen kendi kendini yönetebilen bir veritabanı içeren Oracle Kendi Kendini Yöneten Veri Ambarı Bulutu’nun genel kullanıma sunulduğunu duyurdu.

● Temmuz ayında ise Oracle, müşterilere kendi ağlarını oluşturmak ve halihazırda kullanmakta oldukları Oracle SaaS ve üçüncü parti uygulamalarının yanısıra diğer blockchain ağları ve Oracle PaaS hizmetleriyle de hızlıca entegre olmak için gereken geliştirme platformunu sunan Oracle Blockchain Bulut Hizmeti’nin kullanıma sunulduğunu duyurdu. Bu platform sayesinde kullanıcılar sadece blockchain ağlarına sahip olmakla kalmıyor aynı zamanda diğer kuruluşlara da katılıp kebir defterlerini güncelleyip sorgulayabilecekleri akıllı sözleşmeleri hayata geçirip çalıştırabiliyor.

● Ağustos ayında ise Oracle, en yeni Oracle Kendi Kendini Yöneten Veritabanı Bulut Hizmeti olan Oracle Kendi kendini Yöneten İşlem Veritabanı’nın kullanıma sunulduğunu duyurdu. Yenilikçi makine öğrenimi ve otomasyon özelliklerinden faydalanan Oracle’ın bu yeni kendi kendini yöneten veritabanı bulut hizmeti, en zorlu finans, perakende, üretim ve kamu hizmeti uygulamalarını çalıştırmak için geliştirildi. Bunun yanısıra yüksek performanslı işlem, raporlama, toplu işlem ve analitik iş yüklerini de birlikte destekleyebiliyor.

● Oracle Nesnelerin İnterneti Bulut Hizmeti Oracle Bulut Tabanlı IoT varlık izleme, üretim izleme, bağlantılı çalışanlar ve filo takibi uygulamalarının ardındaki platformdur.

● Oracle Mobil Bulut İşletme kullanılarak geliştirilen sohbet robotları, alıcı-satıcı görüşmelerinin ilk safhalarını tahmin edebilmektedir. Bu sayede tüketicilerin sorgularını tekrarlamalarına veya uygun bir bağlama yerleştirmelerine gerek kalmamaktadır. Öneri API’si gibi entegre API’ler, sohbet robotlarına müşterilerin satın alma geçmişleri ve tercihlerine erişim imkanı sağlamaktadır. Bu sayede de şirketin ek ürün veya hizmet satabilme şansı artmaktadır.

İnovasyonu günlük bir iş haline getirmeli

Oracle Türkiye ve LEENA Bölgesi Başkan Yardımcısı, Türkiye Genel Müdürü Filiz Doğan: “Gelişen teknolojilerin korkutucu olduklarını veya işletmelerin üstesinden gelmelerini gerektiren güçlüklere neden olduklarını artık düşünmemeliyiz. İş liderleri, kuruluşlarında teknolojiye yönelik vizyonun da ötesine geçmeli ve inovasyonu sanki günlük bir iş haline getirecek adımları atmaya başlamalıdır. Hepsi olmasa bile birçok işletme, bu yeni teknolojilerden heyecan duymalı.”

Etkinlik sırasında Oracle Finansal Servisler Satış Direktörü Işıl Kılınç Gürtuna ile gerçekleştirdiğimiz röportajı aşağıdan izleyebilirsiniz.