2019 SES Endüstri Günleri’nin Sürprizi ‘Tek Durak Video Prodüksiyon Çözümü’

SES’in Video Hizmetleri Platformu MX1’in canlı yayın hizmeti OU Flex ve BCE’nin StudioTalk çözümü arasındaki yeni entegrasyon, çok formatlı video prodüksiyonunu mümkün kılıyor ve dünyanın her yerinde dağıtım sağlıyor.

SES ve BCE, SES Endüstri Günleri 2019 kapsamında bir araya gelerek içerik üretebilen, uydu üzerinden canlı yayınlayabilen ve çevrimiçi bir video portalı aracılığıyla dağıtabilen ‘tek durak otomatik stüdyo çözümü’ hizmetini tanıttılar.

Uçtan uca video prodüksiyon ve katkı çözümü, Avrupalı lider medya hizmetleri şirketi BCE’nin StudioTalk hizmeti ve SES video hizmetleri platformu MX1’in OU Flex canlı yayın çözüm hizmetini entegre ediyor. Bu çözüm sayesinde, otomatik moddaki bir kamera ile gerçekleştirilen video prodüksiyonu, uydu üzerinden güvenilir bir şekilde dağıtılabiliyor ve eşzamanlı olarak IP ağları üzerinden harici video yayınları gerçekleşiyor.

Her yıl düzenlenen SES Endüstri Günleri etkinliğinin bu yılki organizasyonunda, SES ve BCE birebir görüşmelerde konu uzmanlarını filme almak için de bu entegre çözümü kullanacak. İçerik, SES uydusundan garantili hizmet kalitesiyle yüksek performanslı bir bağlantı yoluyla dağıtılmadan önce, BCE’ye ait olan ve tam donanımlı bir OU Flex canlı yayın modemi bulunan SNG aracına gönderilecek. İçerik daha sonra, BCE’nin Çevrimiçi Video Platformunda canlı olarak ve web siteleriyle sosyal ağlarda VOD dağıtımı yoluyla yayınlanacaktır.

Canlı yayın çözüm hizmeti OU Flex, yayıncılar, canlı etkinlik üreticileri, etkinlik düzenleyicileri ve uzak operatörler için güvenilir bir video dağıtımı ve çift yönlü IP bağlantısı çözümü sunuyor. Çözüm, karasal ve mobil ağlar sıkıştığında ve uzak alanlarda bile, OTT akışının ve sosyal medya güncellemelerinin sahadan yürütülebilmesini sağlıyor ve aynı zamanda video yayınlarının küresel olarak TV’lere dağıtımını gerçekleştiriyor.

StudioTalk ise tek bir operatör tarafından manuel veya otomatik modda çalıştırılabilen, dokunmatik ekran ve uzaktan kumanda ile canlı çoklu kamera programlarının prodüksiyonunu sağlayan, hepsi bir arada bir üretim çözümü sunuyor.

BCE Teknoloji ve Proje Direktörü Olivier Waty, bu işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: “StudioTalk geleneksel olarak Montreux Voleybol Ustaları gibi spor etkinliklerinin yapımında ve RTL Radyo, FunRadio ve BNJ gibi istasyonlar için görsel radyo olarak kullanılıyor. Bu ürünü daha da geliştirmek için uzun zamandır ortağımız olan SES ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Bu iki önemli çözüm ürünümüzü birleştirerek, etkinliklerin gerçekleştiği yer ne olursa olsun, pazara yeni prodüksiyon ve dağıtım imkanları sağlayabiliriz.”

SES Video Bölge Satış Mühendisliği Başkan Yardımcısı Steve Bisenius ise konuyla ilgili şöyle konuştu: “Video hizmetleri platformumuz MX1’in OU Flex canlı yayın çözümü, etkinlik organizatörlerinin dünyanın herhangi bir yerinden kısa bir sürede içerik dağıtımını gerçekleştirmeleri bakımından benzersizdir. BCE’nin StudioTalk çözümü de dünyadaki etkinlik düzenleyicileri tarafından memnuniyetle karşılanacak bir avantaj olan video prodüksiyonunu kolaylaştırarak OU Flex’i tamamlıyor.”