NetApp Yeni Flaş Ve Melez Depolama Ürünlerini Duyurdu

NetApp yetkilileri işletmelerin depolama ihtiyacını karşılamak için geliştirdikleri yeni teknolojiler hakkında bilgi verdi.

HyperFocal: 0

NetApp Türkiye’deki gazetecilerle hem gündemi paylaşmak hem de yeni ürünleri hakkında bilgi vermek adına İstanbul’da bir toplantı düzenledi. Bu toplantı için Türkiye’ye gelen NetApp Kuzey EMEA ve MEEAR Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gos Hein van de Wouw’a NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı eşlik etti.

Gos Hein van de Wouw ve Behçet Yumrukçallı toplantıda NetApp’ın yeni ONTAP 9 yazılımı ile flaş ve melez depolama ürünleri hakkında bilgi verirken sektördeki genel durumu da değerlendirdi.

Toplantıda depolama ve yedekleme alanında dünyada ve NetApp’ta yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi veren Gos Hein van de Wouw, günümüzde kurumsal uygulamaların artık yüksek performanslı depolama ihtiyaçlarının çok daha fazla artırdığını vurgulayarak, “BT karar vericilerinin dörtte üçünden fazlası flaşa yatırım yapma konusunda bilgi sahibi. Bu bilginin en yüksek olduğu yer ise büyük kurumlar. EMEA bölgesinde her beş şirketten birisi flaştan yararlanmayı planlıyor ve neredeyse yarısı da hâlihazırda bu teknolojiyi kullanmaya başlamış durumda” dedi.

Gos Hein van de Wouw, yaptıkları araştırmaların işletmelerin yüksek performanslı uygulamalara duyduğu talebin yüksek olduğunu gözler önüne serdiğinin altını çizdi. Wouw, NetApp’ın flaşın sunduğu avantajlar ile ilgili eğitici faaliyetlerini artırmayı hedeflediğini de belirtti. Gos Hein, “NetApp, ölçeklenebilir, hızlı ve verimli yeni nesil veri merkezlerine ihtiyaç duyan müşterilerine endüstrinin en geniş All-Flash çözümlerini sunuyor. NetApp flaş portföyü şirketlerin altyapılarından en iyi sonuçları almalarına yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

25 yıllık inovasyon

Konuşmasında 25 yıldır sürdürdükleri inovasyonun bir sonucu olarak geliştirdikleri flaş portföyünün bugün melez buluttan entegre hiper-birleşik çözümlere ve yazılım tanımlı depolamaya kadar birçok teknolojiye güç verdiğini belirten Gos Hein sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Geliştirdiğimiz all-flash çözümleri, uygulamaların tepki hızını 20 kata kadar artırarak ve alandan 30 kata kadar daha fazla tasarruf sağlayarak müşterilerimizin ticari faaliyetlerini kesintisiz yapmalarını sağlıyor.”

“Basitlik dijital dönüşümün anahtarı”

Toplantıda söz alan NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı ise NetApp’ın yeni ONTAP 9 yazılımının Türkiye’deki şirketlere getireceği faydalara değindi. Şirketler genelde ciddi tasarruf sunan flaşın ve bulutun kapasitesini sistemlerine dâhil etmekte zorlanıyor. Yumrukçallı, ONTAP 9 işletim sistemi sayesinde, bu teknolojilerin az bir BT kaynağı ile kolayca kurabileceği müjdesini verdi. Yumrukçallı konu hakkında şunları söyledi:
“Basitlik günümüzde dijital dönüşümü mümkün kılan bir anahtar. Yeni yazılım ve flaş ürünlerimiz ile hibrit bulutta veri yönetimini basitleştiriyor, performansı artırıyoruz. NetApp’ın yeni ONTAP yazılımı ve flaş sistemleri melez buluta dönüşümde müşterilere mevcut ve gelecekteki BT mimarileri arasında köprü kurmaları için bir yol sunuyor. ONTAP 9; flaşın maliyetini düşürüyor, maliyet avantajlı yazılım kullanım modeli sunuyor ve disk, flaş, bulut kaynakları genelinde veri yönetimine standardizasyon getiriyor. Kısacası bu yazılım, şirketlere gerçek anlamda ekonomik bir değer katıyor.”

Yumrukçallı, ONTAP 9 ile iş ortaklarının ve müşterilerinin ticari başarılara imza atmalarına yardımcı olduklarını ifade etti.