NetApp, Melez Bulut Servisleri ile Dijital Dönüşüm Fırsatlarını Ortaya Çıkarıyor

Pazar araştırma şirketi IDC, yeni BT kategorisi olan Hibrit Bulut için Veri Servislerinin, değişen ihtiyaçların bir sonucu olduğunu belirtirken bu alanda NetApp’ı kilit öneme sahip bir oyuncu olarak gösteriyor.

IDC’ye göre dünyanın en büyük 2 bin global kurumun CEO’larının üçte ikisinden fazlası dijital dönüşümü büyüme ve karlılık stratejilerinin merkezi olarak gördüklerini belirtiyor.  Başarılı bir dijital dönüşüm için ise liderler en değerli varlıkları olan verilerden faydalanmak için yeni yollara ihtiyaçları olduğunu kabul ediyor.

Veri odaklı bir kuruma dönüşmek kolay değil. Artık daha fazla dağıtık, dinamik ve farklılaşmış olan verilerin işlenmesi için yeni yaklaşımlar gerekiyor. Müşteriler daha fazla çeviklik, ölçeklenebilirlik ve kontrol için hibrit ve çoklu bulut modellere geçiş yaparken veril entegrasyonu sorunları ile karşılaşıyor. IDC de yayınladığı “Hibrit Bulut Sınıfları için Global Veri Servisleri, 2017” isimli yeni raporunda, bu alandaki ticari fırsatlara ve kurumların hibrit bulut dünyasında verilerinin değerini en yüksek seviyeye çıkarmaları için ihtiyaç duydukları BT şartlarına yer veriyor.

25 yıl önce kurulan NetApp bu alanda basit veri yönetimi çağını başlattı. Günümüzde şirket kurumların verilerinden tam olarak faydalanmalarını sağlayarak rekabette avantaj elde etmelerinin önünü açıyor. IDC de hibrit bulut veri servisleri sunma konusundaki yeteneği nedeniyle NetApp’ı kilit öneme sahip bir oyuncu olarak gösteriyor. IDC özellikle NetApp’ın Data Fabric stratejisinin önemine vurgu yapıyor. Bu strateji sayesinde veriler üzerinde etkinlik, verilere erişim ve kontrol, veri koruması ve güvenliği sunan entegre ve sürekli servisler sunulabiliyor.

IDC Kurumsal Depolama, Sunucular ve Altyapı Yazılımlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Laura DuBois yaptığı değerlendirmede, “Başarılı dijital kurumlar kişiselleştirilmiş servisler ve optimize edilmiş müşteri deneyimi sunmak, yeni fırsatları keşfetmek ve toplam maliyetlerini düşürmek için verilerin sunduğu bilgilerden faydalanıyor. Hibrit/çoklu bulut kurulumlar verilerin potansiyelinden yararlanmak isteyen kurumlar için yeni bir norm haline geliyor. Ancak eskimiş yaklaşımlar geliştirmelerin etkisini sınırlıyor ve dijital dönüşümü yavaşlatıyor. Bunun için veri koruması, güvenliği, uyumu, entegrasyonu, orkestrasyonu ve yapısal ya da yapısal olmayan verilerin kurum içi ve bulut içerisindeki konumunun optimizasyonu gibi tüm faydaları ortaya çıkaran hibrit bulut veri servisleri çözümü gerekiyor. NetApp Data Fabric yaklaşımı ile bu kategorilerde inovasyon yapıyor ve verilerin yön vereceği gelecek için yeni müşteriler çekmek amacıyla hibrit bulut veri servislerine yatırımlar yapıyor.” dedi.

NetApp Pazarlama Müdürü Jean English ise şunları söyledi: “Veriler bütün kurumların can damarı. Günümüzün liderleri verilerin potansiyelini ortaya çıkararak yeni değerler sunmak için büyük baskı altında bulunuyor. Bunu da düşük bütçeler ve sınırlı sayıdaki yetenekli çalışanlar ile yapmaya çalışıyorlar. Bu müşterilerimizin sorunlarını çözmek için veriye odaklanarak NetApp Data Fabric gibi yeni yaklaşımları hayata geçiriyoruz.  Bu nedenle hibrit bulut veri servislerine öncülük etmek, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza geleceğe NetApp ile yürümeleri için güven veren bir sonraki doğal inovasyonudur.”

NetApp’ın müşterisi Polaris Alpha, 400’ü aşkın yazılım geliştiricisi ile daha güvenli bir dünya inşa ediyor. Colorado, Maryland ve Virginia’daki tesislerinde yüksek teknoloji alanında uzmanları ile ABD Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı gibi resmi kurumların, potansiyel tehditleri hızla tespit etmelerine ve daha akıllı kararlar almalarına yardımcı olan özel yazılım çözümleri geliştiriyor.

Şirket, kurumsal BT’lerinin tamamını modernize etmelerini gerektiren çok modelli bir yaklaşımı benimsemek için büyük bir dönüşüm başlattı. Hızla monolitik uygulamalardan bulut içerisine yerleştirilmiş teknolojilere geçiş yapıldı. BT’deki bu hızlı değişikler sonucu bekleme süresini uzatan ve büyümeyi yavaşlatan depolama gereksinimlerinde aylık yüzde 10’luk bir büyüme elde edildi. NetApp ve ortakları Cisco ile Flair Data Systems’ın sağladığı yeni birleşik altyapı çözümü sayesinde şirketin pazara girişini hızlandıran çeviklik sunuldu.

Polaris Alpha Bilişim Sistemlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı David Coker konuyla ilgili açıklamasında, “Güvenilirliğimiz rekabette bize avantaj sağlayan bir faktör. Yapacağımızı söylediğimizi yapmamız güvenilirliğimiz ve müşterilerimiz ile ilişiklerimizde oldukça önemli. Müşterilerimiz hava, deniz, kara, siber ve uzay operasyonlarında ABD’nin ulusal güvenliğini sağlamak için kritik kararları alırken görselleştirme sistemlerimizi kullanıyor ve devasa miktarda veriyi paylaşıyor. NetApp ve ortakları Cisco ile Flair Data Systems’ın çözümleri ve destekleri sayesinde inovasyona odaklanacak zamanı kazanarak veri verimliliğini arttırdık ve müşterilerimizin özel geliştirme ihtiyaçlarını karşılayan yeni ürünler geliştirme süreçlerimizi ciddi seviyede hızlandırdık” dedi.

NetApp ayrıca verinin stratejik önemi konusunda farkındalığı arttırmak için “Veri Vizyonerleri” adı altında bir kampanya da başlattı. Bu kampanyada NetApp’ın uzmanlığı ve Data Fabric portföyünün müşterilerini geleceğe taşıyacak, veri odaklı kurumlara dönüşümlerine nasıl yardımcı olduğunu gösteriliyor.