Kahveyle Başladı Diğer Fallarla Birlikte Yüzünü Dünyaya Çevirdi

Kahve fallarının kültürümüzde çok önemli bir yeri var. Benim gibi ilk kahvenizi 28 yaşında eşinizi isteme töreninde içmediyseniz eğer bu kültüre de aşinasınızdır. Türk kahvesi falından mobil uygulama fikri de yeni değil ancak bu fikirlerin babası sayılacak Tellwe’nin yaratıcıları ve iş fikirlerinin falına sizler için baktık, keyifli okumalar.

Tellwe’nin isim hikayesi de aslında çok ilginç ve bir kadar da vurucu. Uluslararası platformda tüm fal türlerini sunacak bir site olarak 2010 yılında tasarlanan, adını İngilizcede We tell-fortune-size geleceği anlatıyoruz ifadesini çağrıştıracak ve Türkçedeki kahve falına da gönderme yapacak şekilde Tellwe olarak markalaşan bir dijital platform söz konusu olan.

Tüm dünyadan yetenekli falcılar ile fal baktırmak isteyenleri bir araya getiren dijital platform Tellwe, meraklılarına eşsiz bir fal deneyimi yaşatıyor. Bunu yaparken de zaman-mekân sorununu ortadan kaldırıyor.

Sistem nasıl çalışıyor?

Tellwe kahve falı ve fal kültürünü sanal ortamda en iyi şekilde sunabilmeyi amaçlıyor. Ancak sistem artık fal meraklılarının yetenekli falcıları aramasının önüne geçiyor. Dünyadaki birçok falcıya Tellwe’den ulaşmak mümkün. Tellwe oylama sistemi üzerine kurulu. Fal baktıracaklar kredilerini alıyor, diler ücretsiz dilerlerse de ücretli yani kredili fal baktırabiliyorlar. Tellwe’de fal bakabilmek için öncelikle gerçek kişi olmanız ve sisteme kendinizi kabul ettirmeniz gerekiyor. Sisteme girdikten sonra ise takma bir isim alıp fallarınızı bu isimle bakabiliyorsunuz.

Bundan sonrası falcı adaylarının yeteneklerine kalıyor. Baktıkları fallardan olumlu yorum ve beğeni alan falcılar yıldızla sistemine göre sıralamada yükseliyor. VIP falcı seviyesine gelen falcılar da kendi ücretlerini belirliyor ve diledikleri şekilde fal bakıyor. Yasal herhangi bir sorunu olmaya sistem, basit olarak ücretli fal bakanlar ile baktıranlar arasında komisyon alarak memnun müşteri vizyonuyla çalışıyor.

Kullanımı kolay, başlamak daha da kolay

Mutlucu Dijital Projelerde Ortak ve Genel Müdür olarak görev yapan Demet Kütükçü Safçı, projeyi bana anlatırken adeta çocuğundan bahseden bir anne gibi heyecanlı ve işine de oldukça halim bir iş kadını. Bu platformu Türk insanının özellikle de kadınının gelenek haline gelen kahve fincanını kapatma eğiliminden yola çıkarak oluşturduklarını belirten Safçı, “Merak, terapi, gelenek, muhabbet, paylaşım gibi temel ihtiyaçları karşılayan kahve falı kültürünü internet ve mobil uygulamamız üzerinde tüm dünyaya yaymayı hedefliyoruz. Tellwe Türk kahvesi falının yanı sıra tarot, katina ve falcı özel falları gibi 240 civarında özel fal hizmeti de veriyor. Fal baktıran üyeler uygulama veya siteye girip falcılardan ve falcıların baktıkları fal çeşitlerinden birini seçip gönderebiliyorlar. Kahve falı baktırmak isteyen kullanıcılar aplikasyon ve web sitesi aracılığıyla içtikleri kahve fincanlarının fotoğraflarını seçtikleri falcıya göndererek kahve falının bakılmasını isteyebiliyorlar. Sisteme üyelik ücretsiz olarak gerçekleşiyor” dedi.

Tutkudan girişime

Kendisi de bir Türk kahvesi ve falı tutkunu olan girişimci Demet Kütükçü Safçı Ocak 2017’de “Kahve Falı Sözlüğü” adlı bir de kitapçık çıkardı. Falcı adaylarının sisteme kendi kayıtlarını yapıp falcı üyesi olarak dahil olduklarına da vurgu yapan Safçı, “Öncelikle deneme fallarını baktıktan sonra fal baktıranlar tarafından aldıkları oylara göre sistem içinde aktif hale gelip derecelendiriliyorlar. Şu anda sistemde kayıtlı 6900 farklı fal bakan falcı bulunuyor.  Tellwe üye sayısı ise 336 bin ve mobilin de desteği ile bu rakam hızlı bir artış gösteriyor” şeklinde görüş belirtti.

İstihdam yaratan bir sistem

Tellwe uygulaması ile öğrencilerden ev hanımlarına, engellilerden ek iş arayışında olanlara kadar birçok kişiye istihdam olanağı yarattıklarını da belirten Demet Kütükçü Safçı, sözlerini şu şekilde bitirdi:
“Az önce de belirttiğim üzere Tellwe’de kayıtlı 6900 farklı fal bakan falcı bulunuyor ki bunların yaklaşık 500 tanesi aktif olarak fal bakıyor. Ortalama 150 tanesinin de her ay düzenli olarak para kazanmalarını sağlıyoruz. Bu konuda birçok hikayemiz de var. Ek gelir kazanmak isteyen öğrenciler, ailecek fal bakan üyelerimiz derken zaten bu 6900 rakımına ulaştık. Bu rakam da bizim işimizi ne denli doğru kurguladığımızı hissetmemizi sağlarken altyapımızı da buna göre güçlendirmemiz için bize motivasyon kaynağı oluyor.”

Demet Kütükçü Safçı Kimdir:

Uludağ Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden 1996 yılında mezun olan Demet Kütükçü Safçı, Anadolu Üniversitesi Marka Yönetimi Bölümü’ne devam etmektedir. Çeşitli ajanslarda Art Director ve Proje Yöneticisi olarak çalışan Safçı, 2010 yılından bu yana girişimcidir. 2016 yılında da Mutlucu Dijital Projelerde Ortak ve Genel Müdür olarak yer aldı. Halen www.tellwe.com, www.isim-name.com, www.analitist.com gibi internet projelerini markalaştıran Mutlucu Dijital İnteraktif Projelerin Genel Müdürlüğünü yürütmektedir.

Tellwe uygulamasına Google Play Store ve Apple Store ile www.tellwe.com adresinden ulaşmak mümkün.